Nuuksion talvipäivä -rogaining 2019

Tulokset (live) | Reitit & analyysi | KuvatPerustiedot | Toimi näin | Säännöt | Kännykkäleimaus | Aloittelijalle


SOME-KISA: Voittajat on valittu. 1. Paras päivitys: Mikael Niku 2. Hassuin päivitys: Hanna Martikainen 3. Arvontapalkinto: Timi Rokka. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.


Huikeiden hankien talvipäivä 2.3.2019

Maaliskuun toisen päivän aamu valkeni rapeassa pakkassäässä. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, ja alkuvikon vesisateiden jälkeen tulleet pakkaset olivat kovettaneet hangen niin kantavaksi, että sen päällä pystyi juoksemaan. Puitteet talvipäivä-rogainingille olivat täydelliset.

Kuva: Jouni Junkkaala

Nuuksion talvipäivä -rogainingiin ilmoittautui 321 osallistujaa, jotka muodostivat 130 joukkuetta. Poisjääntien seurauksena maastoon lähti noin 300 rogaajaa.

Kuva: Jouni Junkkaala

Ilmoittautumisen jälkeen oli reilu tunti aikaa suunnitella omalle joukkueelle optimaalinen reitti.

Kuva: Jarmo Koskela

Osa painotti suunnittelussa hienoja maisemia, osa yritti keksiä, miten saisi kerättyä mahdollisimman paljon pisteitä. Lue lisää reiteistä täältä.

Kuva: Jarmo Koskela

Hotelli Nuuksion tilat tarjosivat hyvät puitteet reitinsuunnittelulle.

Kuva: Johanna Olli

Maastoon lähdettiin kahdessa ryhmässa, miehet ja sekasarjat 10:30, naiset 11:00. Näin saatiin tasattua pesutilojen kuormitusta.

Kuva: Johanna Olli

Lähtöpaikalla suorastaan ei voinut olla ottamatta selfieitä.

Kuva: Johanna Olli
Kuva: Johanna Olli

Lähtöpaikalla odottelun saattoi käyttää myös reitinvalintojen pohtimiseen.

Team All In ei suotta keskittynyt karttaan, sillä onnistuneet valinnat toivat lopulta voiton Paula Havulle ja Maria Wallikivelle naisten kolmen tunnin sarjassa.

Tapahtumassa käytettiin kännykkäleimausta, ja tulokset päivittyivät jokaisen rastillakäynnin jälkeen automaattisesti netissä toimivaan tulospalveluun.
NTR 2019 4 Lähtijät

NTR 2019 5 -Team-NuNu-juoksee

Näin hyvin juostavia hankia on harvoin!

NTR 2019 5 Laserkissa-ja-laiskiainen-juoksevat

Osa osallistujista lähti matkaan lumikenkien kanssa, koska sääennusteen perusteella oli odotettavissa, että lämpötila nousee päivän aikana ja hankikanto heikkenee. Aurinko meni kuitenkin pilveen iltapäivällä, eikä lumen kantokyky romahtanutkaan.

NTR 2019 6 Sauvojat-maastolla

Rasteilla oli rastilippu sekä rastikortti, josta otettiin kännykällä ”leima”. Leimauksen saattoi tehdä kännykän lähitunnistuksen (NFC) avulla, ottamalla kuva kortin QR-koodista tai kirjoittamalla rastin tunnistenumero.

Kuva: Jarmo Koskela

Kova tuuli oli puhaltanut muutaman rastilipun pois paikaltaan, mikä aiheutti joillekin joukkueille hieman lisäetsintää. Onneksi lipun löytäneet joukkueet nostivat sen paremmin paikalleen, ja jäljempänä tulleilla oli vähän helpompaa.

Kuva: Jarmo Koskela

Ensimmäisenä maaliin saapuivat kolmen tunnin sarjat.

Kuva: Jarmo Koskela

Eniten pisteitä miesten kolmen tunnin sarjassa keräsi Länsi-Rajan Ryhdin Esko Harila ja Paavo Väisänen. Eskon Instagram-kommentin mukaan joukkueen ”piti lähteä rennosti hölkyttelemään”, mutta ”vauhti lähti lapasesta”.

NTR 2019 6 Länsi-rajan-rasti-maalisuoralla

Kolmen tunnin sekasarjassa voiton nappasivat IK Örnenin Anette ja Iiro Linko.

Kahvirastilla tavataan -joukkue näyttää, miten oikeaoppinen loppukiri suoritetaan: kännykkä on kädessä valmiina maalileimausta varten.

Kuva: Johanna Olli

Kolmen tunnin sarjojen saapuessa maaliin kuuden tunnin sarjalaisilla oli urakasta jäljellä vielä puolet.

Nopeasta kelistä huolimatta mikään joukkue ei ehtinyt käydä kartan kaikilla rasteilla. Miesten kuuden tunnin sarjan parhaat, Kivi ja sämpylä -joukkueen Jouni Nurminen ja Jeremy Palmer löysivät 32 rastia 37 kilometrin mittaisen reittinsä varrelta.

Osalla joukkueista oli mukanaan gps-seurantalaite, josta tiimin sijainnin näki reaaliaikaisesti. Joukkueiden etenemistä on kiehtova tutkia jälkikäteenkin gps-seurannasta.

NTR 2019 kartta

Rogaining on joukkuelaji, jossa kilpaillaan 2–5 henkilön joukkueina. Tässäkin kuvassa on koko tiimi, vaikka Malmin samoojien toinen jäsen ei kunnolla mäntyjen takaa erotukaan.

NTR 2019 8 Nainen-juoksee-metsälampirastille

Northern Adventure Team oli kisan nuorin joukkue.

Kuva: Jarmo Koskela

Nuuksion talvirogassa saa käyttää myös lumikenkiä ja kaikenlaisia suksia. Nuuksio Classic valitsi välineikseen kilpasukset. Kännykän putoamisesta aiheutuneesta 20 minuutin sakkolenkistä huolimatta tämä todellisten Nuuksio-eksperttien tiimi sijoittui miesten kuuden tunnin sarjassa kolmanneksi.

Kuva: Jarmo Koskela

Sammakot suksivat 6 tunnin ajan hieman leveämmillä ja painavammilla kapuloilla.

NTR 2019 9 Sammakot-maaliin

Maalissa kelpasi tuulettaa kuuden tunnin urakan jälkeen. JuMa! juoksi (linnun tietä mitattuna) 24 km ja sijoittui miesten sarjassa viidenneksi.

NTR 2019 9 JuMa-maalissa

Kuuden tunnin urakan voisi luulla hyydyttävän hymyt, mutta mitä vielä. Useimmat joukkueet olivat yhtä iloisia kuin kuvan Geokätköilijät, jotka keräsivät toiseksi eniten pisteitä naisten 6 tunnin sarjassa.

Kuva: Jarmo Koskela

Naisten kuuden tunnin sarjan ylivoimainen ykkönen oli viime vuoden tapaan Team Tupsukorva, Auli Packalén ja Tanja Viskari. Sekasarjassa voiton vei Wäikola Trailsin Kenokefalos, sekin samalla joukkueella kuin viime vuonna: Jukka Nyblom, Sirkka Särkioja, Jaakko Kallio, Mikko Mutka ja Pekka Parviainen.

Kuvat: Jarmo Koskela, Johanna Olli, Jouni Junkkaala

Metsäreitin Flickrissä on lisää kuvia.

Tuloksia ja spekuloitavaa:

Nuuksion talvipäivä -rogaining 2018:n sivut:

Kannattaa seurata Nuuksion talvipäivä -rogainingia somessa, sieltä saa talven tullen tiedon näiden sivujen päivittymisestä, kisavinkkejä, jne.

Yhteistyössä: Monipalvelu Kaitsalmi
%d bloggaajaa tykkää tästä: