Osallistujien ohjeet GPS-seurantaan

Nuuksion Talvirogaining 2022 -tapahtumassa GPS-seuranta toteutetaan Livelox-palvelun avulla kaikille osallistujille. Palvelun kautta kotijoukot voivat seurata kilpailijoiden liikkeitä reaaliajassa, sekä osallistujat voivat vertailla reittejään tapahtuman jälkeen. Palveluun on myös mahdollista ladata jälkikäteen esimerkiksi urheilukellolla talletettu reitti, mutta tällöin kotijoukot jäävät tapahtuman aikana ilman seurantamahdollisuutta.

Koska kisa-aamuna on paljon muutakin valmisteltavaa, kannattaa seurantaa valmistella vaikka kisaa edeltävällä viikolla. Alla ohjeet sekä valmisteltaviin vaiheisiin, että seurannan käynnistämiseen kisa-aamuna.

Esivalmistelut Livelox-seurantaa varten

  1. Lataa Livelox-sovellus puhelimeesi. Alta löydät linkit puhelinten sovelluskauppoihin.
    Tämän ohjeen kirjoitushetkellä Google oli valitettavasti piilottanut sovelluksen Android laitteiden sovelluskaupasta. Jos alla oleva linkki ei toimi, sovelluksen asennuspaketin voi ladata myös suoraan palvelun kehittäjiltä tämän linkin kautta.


    Anna sovellukselle lupa sijaintipalvelujen käyttöön sen niitä pyytäessä! Muutoin seuranta tapahtuman aikana ei voi toimia!
  2. Avaa sovellus ja hyväksy palvelun ehdot. Valitse ”Jatka kirjautumatta” (Voit myös kirjautua, mutta se ei ole tarpeen)
  3. Merkitse nimi jonka haluat näkyviin seurantapalveluun (esimerkiksi ”Joukkue (Omanimi)” kuten alla esimerkkikuvassa). Klikkaa tapahtumavalintaa
  4. Tapahtumavalinnassa käytä vaihtoehtoa ”Valitse sarja kuusimerkkisellä koodilla”. Kirjoita koodiksi YKZLBG, ja hyväksy painamalla OK
  5. Valmista tuli! Voit nyt sulkea sovelluksen ja se on valmis tapahtumapaikalla reitin tallennusta varten! Viimeinen tehtävä ennen tapahtumapäivää on jakaa tapahtuman seurantalinkkiä tutuille ja kavereille, jotka voivat seurata menoa tapahtumapäivänä.

Seurannan käyttö kisapäivänä

Jos olet säätänyt asetukset kuntoon aiemman ohjeen mukaan, kisapäivänä riittää kun käynnistät Livelox-sovelluksen ja klikkaat ”Aloita tallennus” ennen starttia. Voit hyvin käynnistää tallennuksen vaikka reittisuunnittelun aikana, jotta lähtöhetkellä asia ei pääse unohtumaan.

Seuranta toimii, kun sovelluksessa käy reittitallennuksen kuluneen keston ilmoittava ajastin, ja sen vieressä kuljetun matkan esittävä laskuri. Suorituksen lopuksi pysäytä reitin tallennus painamalla ”Pysäytä tallennus”.

Muistathan, että matkapuhelimen käyttö navigoinnin apuna kilpailusuorituksen aikana on kielletty säännöissä! Oman seurannan tarkkailu liveseurannan avulla ei siis ole sallittua!

%d bloggaajaa tykkää tästä: