1. Mistä saa lisätietoa?
Kisan nettisivuilta: https://metsareitti.net/espoon-yo-rogaining/
2. Siellä ei kerrota asiaa X. Mistä siitä saa tietää?
Tarkemmat kilpailuohjeet ilmestyvät sivuille syyskuun aikana. Sitä ennen voit kysellä sähköpostilla: metsareitti@gmail.com
3. Mistä ilmoittaudutaan?
https://metsareitti.tapahtumiin.fi/fi/cart/add/5b698ae8f43adf2e748b4567
4. Onko kisa tarkoitettu vain suunnistajille?
Ei missään tapauksessa! Tapahtuma sopii kaikille, jotka osaavat suunnistuksen alkeet ja joilla on hieman seikkailuhenkeä. Rastit ovat pääasiassa teiden ja polkujen varsilla, ja suurin osa kaupunkialuella, josta pääsee halutessaan pois vaikka taksilla.
Mukana on niin ensikertalaisia kuin kovakuntoisia konkareitakin. Tapahtumaan voi suhtautua yhtä hyvin hieman erikoisempana retkeilynä kuin rankkana ultraurheiluna. Ja jokaiselle on tarjolla kahvilarasti noin 5 kilometrin päässä lähdöstä!
5. Mikä rogainingissa on tärkeintä?
Riippuu osallistujasta. Joku haluaa tehdä hieman erikoisemman retken kavereiden kanssa ja toinen nähdä alueen hienoimmat paikat uudesta näkökulmasta. Kolmas tykkää reitin suunnittelusta ja taktikoinnista ja neljäs haluaa tehdä ultrapitkän kestävyyssuorituksen. Muutamalle jopa tulos on tärkeä.
6. Eikun mikä on olennaisinta aloittelijan kannalta? Mitä mokia pitää varoa?
Olennaisinta on varmaankin ottaa rento seikkailuasenne: jännä nähdä, mitä kaikkea tuleekaan tapahtumaan.
Reitin suunnittelussa kannattaa varautua sekä siihen, että ehtiikin enemmän kuin luuli, että varsinkin siihen, ettei ehdikään. Eli reitti sellaiseksi, että sitä voi tarvittaessa lyhentää ilman, että tulee pitkä paluumatka ilman rasteja.
Karttaan kannattaa merkitä ainakin muutama ”väliaikapiste”, jossa arvioi olevansa esimerkiksi 2, 4, 6 ja 7 tunnin kohdalla. Näin reitin muuttamistarpeen huomaa helpommin.
Reitin suunnittelua helpottavat viivotin, karttamittari tai lanka ja nuppineulat, joilla voi mitata erilaisten variaatioiden pituuksia (lankaan solmut 5 tai 10 km välein) sekä (yliviivaus)tussi, jolla oman suunnitelman voi merkitä kartalle.
7. Minkälaiset fasiliteetit kilpailukeskuksessa on?
Suunnittelu tapahtuu jalkapallohallissa. Kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan jonkinlainen piirtoalusta, koska hallissa on tekonurmi.
Peseytyminen on urheilupuiston pukeutumistiloissa.
8. Voiko osallistua yksin?
Lähdemme siitä, että rogaining on joukkuelaji. Tähän on alunperin päädytty turvallisuussyistä, mutta ennen kaikkea kyse on lajin luonteesta. Näin asia nähdään myös (tekeillä olevissa) suomalaisissa lajisäännöissä. Jos et löydä paria/tiimiä, niin voimme auttaa.
9. Voiko maksaa liikuntaseteleillä, virikeseteleillä, ePassilla tai monopolirahalla?
Voi, voi, voi, ei voi (mutta hyvä yritys). Lähes kaikki kuviteltavissa olevat liikuntaseteliviritykset siis kelpaavat.
10. Kuinka pitkä reitti on? Mietitään vain, että kannattaako osallistua pyörällä vai jalan?
Pitkä. Varmasti riittävän pitkä, kummalla tavalla haluaakaan liikkua. Kartta kattaa noin 175 km²:n alueen, eli sen koko on noin 16×11 km. Rasteja on noin 90, ja kaikki rastit hakemalla tekee linnuntietä noin 115 km:n lenkin.